Trenutno aktivnih Gostiju: 254 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Molitve Krvi Kristovoj
Ponedjeljak, 07 Lipanj 2010 09:18

Kako obaviti pobožnost u svetištu

Po dolasku u župnu crkvu pobožno se u molitvi obiđe oltar na kojem je izložena relikvija Krvi Kristove. Potom se preporuča obaviti sakrament ispovijedi, slušati sv. Misu, pričestiti se i sudjelovati u pobožnosti križnoga puta.

MOLITVE KRVI ISUSOVOJ

Oprostna molitva da postigneš milost i milosrđe Božje u svim potrebama, poradi presvete Krvi Isusove.


Isus Krist, kralj slave, došao je u miru. Bog je čovjekom postao. Riječ je tijelom postala. Krist se rodio od Marije djevice. Krist je u miru prošao kroz njih ( svoje neprijatelje ). Krist je bio raspet. Krist je umro. Krist je bio pokopan. Krist je uskrsnuo. Krist je na nebo uzašao. Krist pobjeđuje. Krist vlada. Krist kraljuje.
Kriste, očuvaj nas od svakog zla! Krist je s nama.


Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu...


1. Vječni Oče, ukaži nam milosrđe poradi Krvi Isusove! Znamenuj nas Krvlju svojega neokaljanog jaganjca Isusa Krista, kao što si nekoć znamenovao svoj narod izraelski, da ga oslobodiš od smrti! I ti, o Marijo majko milosrđa, moli i ublaži Boga za nas i isprosi nam milost, za koju te molimo!


Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu...


2. Vječni Oče, ukaži nam milosrđe poradi svete Krvi Isusove! Izbavi nas od brodoloma svjetskoga, kao što si Nou izbavio od općega potopa! I ti, o Marijo kraljice spasenja, moli i ublaži Boga za nas i isprosi nam milost, za koju te molimo!


Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu...


3. Vječni Oče, ukaži nam milosrđe poradi Krvi Isusove! Oslobodi nas od zasluženih kazna, kao šo si lota oslobodio od požara Sodome! I ti, o Marijo zagovornice naša, moli i ublaži Boga za nas i isprosi nam milost, za koju te molimo!


Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu...


4. Vječni Oče, ukaži nam milosrđe poradi Krvi Isuove! Utješi nas u sadašnjim nevoljama i potrebama, kao što si nekoć Joba, Anu i Tobiju u njihovim nevoljama utješio. I ti, o Marijo, tješiteljice žalosnih, moli i ublaži Boga za nas i isprosi nam milost, za koju te molimo!


Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu...


5.Vječni Oče, ukaži nam milosrđe poradi Krvi Isusove! Ti nećeš smrti grešnikove, nego da se obrati i živi; daj nam, radi milosrđa tvojega, vremena za pokoru, da spoznamo i okajemo svoje grijehe od kojih dolazi svako zlo, te da uzmognemo u svetoj vjeri i ufanju i ljubavi i u miru gospodina našega Isusa Krista živjeti. I ti, o Marijo utočište grešnika, moli i ublaži Boga za nas i isprosi nam milost, za koju te molimo!


Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu...


6. O predragocjena Krvi Isusova, ljubavi naša, daj, vapi svojemu božanskom Ocu za milosrđe i oproštenje, za milost i mir Božji za nas (za ...) i za sve ljude!


Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu...


7. O Marijo majko naša i ufanje naše, moli za nas ( za...) i za sve ljude i isprosi nam milost, za koju molimo!


Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu...