Trenutno aktivnih Gostiju: 248 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Radostan i blagoslovljen Uskrs!
Nedjelja, 20 Travanj 2014 17:48

Crkvom se diljem svijeta razliježe anđelov navještaj ženama: "Vi se ne bojte! Ta znam: Isusa Raspetoga tražite! Nije ovdje! Uskrsnu... Hajde, vidite mjesto gdje je ležao" (Mt 28, 5-6).
To je vrhunac evanđelja, to je radosna vijest u pravom smislu riječi: Isus, raspeti, je uskrsnuo! Taj je događaj temelj naše vjere i nade: da Krist nije uskrsnuo, kršćanstvo bi izgubilo svoj pravi smisao i vrijednost; sveukupno bi poslanje Crkve izgubilo svoju vrijednost; cjelokupno bi poslanje Crkve izgubilo svoj zamašnjak, jer se u tome krije njegovo trajno ishodište. Poruka koju kršćani nose u svijet jeste ova: Isus, utjelovljena ljubav, je umro na križu za naše grijehe, ali Bog Otac ga je uskrisio i učinio Gospodarom života i smrti. U Isusu, ljubav je izborila pobjedu nad mržnjom, dobro nad zlom, istina nad laži, život nad smrću.
Zbog toga poručujemo svima: "Dođite i vidite!" U svakoj ljudskoj situaciji, označenoj krhkošću, grijehom i smrću, radosna vijest nije tek puka riječ, već je svjedočanstvo bezuvjetne i vjerne ljubavi: to znači izaći iz sebe i izaći ususret drugome, biti blizu onome koji je ranjen životom i dijeliti svoja dobra s onim kojem nedostaje i ono najpotrebnije, ostati uz onoga koji je bolestan ili star ili isključen... "Dođite i vidite!". Ljubav je jača, ljubav daje život, na tlu ljubavi i u pustinji procvate nada!
(Iz uskrsne poruke Urbi et orbi pape Franje)

RADOSTAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!