Trenutno aktivnih Gostiju: 244 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Susret hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku
Utorak, 13 Svibanj 2014 11:00

Ove godine u Dubrovniku se od 26. do 27. travnja održao 9. Susret hrvatske katoličke mladeži. Nešto više od 35 000 mladih katolika, okupilo se pod geslom "Na slobodu pozvani".
Nakon uspješno provedene akcije izradbe i prodaje uskrsnih čestitaka, mladi naše župe, njih 23 krenulo je put Dubrovnika. Susret hrvatske katoličke mladeži započeo je u subotu, 26. travnja, prigodnim programom koje je za nas pripremalo Hrvatsko nadzemlje, te zbor mladih dubrovačke biskupije. Nakon temeljetog kupanja u Njegovoj milosti i ljubavi, koja je padala kao "tiha proljetna kiša", prisustvovali smo svetoj Misi koju je predvodio domaći biskup, monsinjor Mate Uzinić.

U svojoj se propovjedi biskup osvrnuo na mnoštvo mladih koji su bili spremni slaviti Gospodina i Njegovu ljubav unatoč kiši, vjetru i svim olujama. "Isus ne uzima ništa, a daje sve!", divno je to izrekao monsinjor Uzinić na slavlju svete euharistije. Ustinu, nije nam uzeo ništa, a toliko nam toga svakodnevno daje. Dao nam je snage i ljubavi da unatoč svim neprilikama oko nas, pokažemo kako još ima dobre, katoličke mladeži u hrvatskom narodu, kako još ima mladeži koja prepoznaje prave vrijednosti, kako još ima mladeži koja je spremna slaviti Gospodina usprkos svima i svemu. Nakon svete Mise, pjesme i plesa uputili smo se obiteljima koje su nas dočekale raširenih ruku, ali i srca. A nama nije preostajalo ništa drugo nego osjećati se kao kod kuće.
Nedjelja je započela u još većoj radosti i slavlju. Osim što je prestala padati kiša, na Stradunu je zasjala slika dvojice novih svetaca. Nakon kratke šetnje gradom prisustvovali smo svetoj Misi koju je predvodio naš biskup, monsinjor Josip Mrzljak. A onda, nakon ručka i pokoje suze kojom smo se oprostili od naših dragih domaćina krenuli smo, uz pjesmu i molitve, put Udbine, a onda i Ludbrega.
Od srca veliko hvala svima, na svakoj donaciji koje su nam bile od velike pomoći. Također velika hvala našem župniku monsinjoru Josipu, kapelanu Ivici i časnim sestrama što su ustrajno molili za uspjeh ovog susreta. Hvala im na toplim riječima ohrabrenja, dobrom svjedočanstvu vjere, te pomoći oko financiranja puta. Hvala i našoj "teti" Jasminki na njenom trudu i brizi za nas. A najveća hvala dragom Bogu na svemu što smo primili kroz ta dva dana. Vidimo se 2017. u Vukovaru na 10. Susretu hrvatske katoličke mladeži!