Trenutno aktivnih Gostiju: 222 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Duhovsko bdijenje
Petak, 13 Lipanj 2014 13:47

U predvečerje svetkovine Pedesetnice okupili smo se u slavljenju, bdijenju, klanjanju i molitvi, ne samo prisjećajući se događaja silaska Duha Svetoga na apostole i rođendana Crkve, nego s težnjom oživljavanja punine Njegovih darova u životu svakoga od nas.
Nakon svete mise, ostali smo, poput nekada Isusovih učenika u dvorani Posljednje večere, moleći za silazak Duha Svetoga u punoj snazi u naša srca, naše obitelji, na naše prijatelje, našu župnu zajednicu, na čitav svijet, želeći onakvu hrabrost i neustrašivost, smjelost i sigurnost kakvu je Duh Sveti ulio u srca prvih Isusovih učenika.

Promišljali smo o značenju darova i plodova Duha Svetoga te je svaki sudionik dobio plamen s istaknutim jednim darom ili plodom Duha Svetoga. Svatko od nas osobitu je pozornost obratio na dar koji je po providnosti Duha Svetoga izvukao. Kroz razmatranja, molitve i pjesme koje su dostojanstveno i ponosno predvodili ovogodišnji krizmanici te mladi pjevači i svirači Trinitasa, promišljali smo je li to dar ili plod kojim nas Duh Božji šalje u susret drugima, da i njih obogaćujemo, ili nas potiče da ga u suradnji s njim još više razvijamo, da nam, kako je molio sv. Augustin, "misli budu svete! Da nam rad bude posvećen! Da zavolimo ono što je sveto! Da možemo uvijek biti sveti!"
Po završetku bdijenja u kojem smo sabrali misli, okrijepili duše i ohrabrili srca, osnažili spremnost, zadržali smo se i radosno podružili okrijepivši se sokovima i grickalicama te potom srcima punih zahvalnosti pošli sa svježom nadom i obnovljenim nadahnućem u svoje svakodnevnice, noseći doživljaj ispunjenosti mirom i ljepotom svima s kojima ćemo se susretati u svijetu kojemu je neizmjerno potreban dodir prozračnosti i vedrine, dubine i svetosti Duha, koji ćemo, vjerujemo, srčano i iskreno, ponosno i vjerodostojno pronositi i donositi kud god idemo, jer Duh Sveti je, kao što smo pjevali, u naš grad, našu župu, naša srca, naše susrete... dobrodošao!
"Duše Sveti, dobrodošao u ovaj hram, u ovaj dom, ovdje nek' sve bude po tvom! Duše Sveti, dobrodošao!"