Trenutno aktivnih Gostiju: 274 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Hodočašće vatrogasaca ludbreške i drugih regija
Srijeda, 20 Kolovoz 2014 09:56

U nedjelju 17. kolovoza hodočašćem vatrogasaca ludbreške regije, koji ove godine slave 145. obljetnicu svoga postojanja, a kojima su se priključili i vatrogasci drugih regija, započela je ovogodišnja proslava Svete nedjelje.
Svečano euharistijsko slavlje u zavjetnoj kapeli u Ludbregu predslavio je varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak uz domaćeg župnika i čuvara svetišta mons. Josipa Đurkana.

U propovjedi biskup Mrzljak povukao je paralelu između zajednice dobrovoljnog vatrogasnog društva i Crkve istaknuvši da ih povezuje riječ 'dobrovoljno'. Biti član Crkve, biti vjernik jest čin slobode. Isus poziva, ako čovjek hoće, može se odazvati Njegovom pozivu, ali Isus nikada nikoga ne prisiljava. Također, taj Isusov poziv nije privlačan na način da bi nešto obećavao poput uspjeha, zdravlja, životnog napretka, i ljepote, već poziva uz upozorenje da će svaki dan trebati uzeti križ svojega života.
Osvrćući se na to kako se nalaze u svetištu Predragocjene Krvi Kristove, biskup Mrzljak istaknuo je kako je Isus, prvi primjer dragovoljnog predanja za čovjeka, zasigurno najveći dobrovoljac. Onaj koji za čovjeka polaže život.
Euharistijsko slavlje bilo je zahvala za Božju prisutnost, ali i molitva da Gospodin prisutne hodočasnike i dalje hrabri svojom milošću te im pomaže u njihovom poslanju.
Na kraju euharistijskog slavlja biskup Mrzljak vatrogascima je čestitao njihov jubilej te im poželio da imaju što manje posla radi kojeg se zovu vatrogasci, ali ipak da imaju što više druženja i spremnosti pomoći kada je to potrebno ustrajući u zajedništvu.