Trenutno aktivnih Gostiju: 252 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Velika Gospa u ludbreškim goricama
Srijeda, 20 Kolovoz 2014 10:00

Na nekoliko stotina metara nadmorske visine, uz divne glasove mladih iz pjevačkog društva "Trinitas" i riječi sv. Ivana apostola, sv. Pavla i sv. Luke, u petak, 15. kolovoza 2014. godine osjećaj je bio nebeski. Uronjeni u milost uznesenja Blažene Djevice Marije, naše nebeske Majke, s dubokom poniznošću, radošću i vjerom u Vinogradima Ludbreškim proslavljena je Velika Gospa., najveći blagdan naše zagovornice i pomoćnice.

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je domaći župnik, mons. Josip Đurkan, koji je, osvrnuvši se na sveto Evanđelje izrekao važnost majki u životu djeteta, važnost pravog kršćanskog odgoja te prije svega važnost vjere i zajedničke molitve. Na kraju svečanog slavlja župnik je pozvao okupljene da se u tako velikom broju okupe, ne samo za takve blgdane, već svake nedjelje, jer svaka je nedjelja za kršćanina veliki blagdan. Bog nikada od nas ne uzima odmora, On nikada nije na godišnjem!
Neka nam ovaj dan, od Boga blagoslovljen, bude poticaj da budemo poput Marije „bogati u Bogu". Neka on jača u nama složnost i požrtvovnost da uvijek u svemu najprije Njemu služimo.