Trenutno aktivnih Gostiju: 305 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Blagoslov novog Pastoralnog centra u Ludbregu
Utorak, 02 Rujan 2014 21:19

U ponedjeljak 1. rujna varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak uz sudjelovanje svećenika Varaždinske biskupije blagoslovio je novoizgrađeni Pastoralni centar Varaždinske biskupije u Ludbregu. Pastoralni centar bit će u službi svetišta Predragocjene Krvi Kristove ali će poslužiti i za druge pastoralne potrebe i pastoralne susrete, rekao je biskup Mrzljak. Centar se sastoji od 2.200 četvornih metara korisnog prostora, u njemu je uređeno 20 soba za boravak, nekoliko dvorana različite veličine te drugih sadržaja koji će poslužiti za potrebe župe i svetišta. Korištenje ovog centra ovisit će o inicijativi i kreativnosti svih djelatnika u pastoralu.

Prilikom blagoslova biskup Mrzljak napomenuo je da se ovaj dan čekao dugo, jer se još davno osjetila potreba da u ovom svetištu, koje raste iz godine u godinu, bude uređen ovakav centar u koji bi dolazili svećenici i svi drugi uključeni u organizaciju hodočašća. Ova kuća poslužit će u prvom redu kao pomoć u organizaciji slavlja, ali služit će i za mnoge druge pastoralne susrete za potrebe župe i biskupije, rekao je biskup dodavši da je želja da ona posluži za dobrobit Crkve kao i ovog mjesta u kojem se nalazi.
Svečanost blagoslova uzveličao je Mješoviti župni zbor Presvetog Trojstva iz Ludbreg pod ravnanjem prof. Antuna Kranjčeca, a uz svećenike Varaždinske biskupije nazočili su predstavnici Grada Ludbrega na čelu s gradonačelnikom Dubravkom Bilićem i tvrtka izvođača radova.