Trenutno aktivnih Gostiju: 242 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Proslava Majke Božje Žalosne
Nedjelja, 19 Listopad 2014 22:18

U našoj župi, 21. rujna 2014., proslavili smo spomendan Majke Božje Žalosne. U Zavjetnoj kapeli Hrvatskoga sabora svetu misu predslavio je mons. Josip Đurkan, župnik župe Presvetog Trojstva u Ludbregu. Uz vjernike župe euharistijskom slavlju prisustvovalo je i stotinjak hodočasnika koji se tradicionalno na ovaj spomendan okupljaju kako bi svoje molitve upućivali Majci koja je pod križem primila mrtvo tijelo Sina Božjega.

U nadahnutoj homiliji mons. Đurkan istaknuo je: „Marija nije tu pred nama da je sažaljevamo ili nad njom plačemo. Od toga ne bi bilo koristi. Crkva, a to smo svi mi, želi biti supatnica s Isusom na križu koji danas više tjelesno ne trpi, ali svojim božanskim srcem nosi nebrojene i neprestane muke i boli udova svoga otajstvenog tijela. To su boli koje mi proživljavamo..." Posebnu poruku uputio je djeci i mladima, koji su na proslavu došli u okrilju svojih obitelji: „Mladi su bića srca i slobode. Svojom ljubavlju možete ovaj svijet učiniti plemenitijim, svojim opredjeljenjem za evanđeoske vrednote možete učiniti ovu našu hrvatsku zemlju mjestom na kojem je lijepo biti čovjekom. To je moguće učiniti jedino s Isusom Kristom. Povežite se s njime, povjerite se njegovoj Majci, budite hrabri na putu vjernosti Bogu i ljudskom dostojanstvu..."
Neka nas u svim životnim potrebama prati zagovor naše nebeske Majke koja je u mogućnosti kod svoga Sina isprositi nam nebrojene milosti.