Trenutno aktivnih Gostiju: 305 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Obnova i posveta hrvatske mladeži Srcu Isusovom
Nedjelja, 19 Listopad 2014 22:21

Petak je reklo bi se, pravo vrijeme za feštu, tulum, lom i alkohol. No, umjesto provođenja vikenda u alkoholu, i oblaku dima od cigareta, ludbreški krizmanici, mladi i drugi župljani okupili su se na zajedničkom slavlju svete mise. Dana 3. listopada u mnogim je župama započela Devetnica za spas mladih i posveta hrvatske mladeži Srcu Isusovom. Devetnicu je pokrenula dehonijanska mladež s nakanom posvećenja hrvatske mladeži Srcu Isusovome te duhovni i moralni preporod, mir u svijet i duhovna priprema za Svjetski dan mladih u Krakovu 2016. godine.

Naša župa Presvetog Trojstva Ludbreg uključila se u devetnicu slavljem svete mise koju je predvodio je župni vikar vlč. Silvio Košćak. U svojoj se propovijedi vlč. Košćak osvrnuo na riječi psalmista koji piše: „ Kako će mladić čistim sačuvati put svoj? Ako očuva riječi tvoje." Vlč. Silvio ispričao je i priču o dječaku koji je prestao čitati Toru. Njegovi roditelji su bili zabrinuti za svoga sina te su pozvali rabina očekujući kako će on pomoći mladiću da ponovo započne s čitanjem Tore. No, rabin je na opće iznenađenje svih ukućana samo ušao u kuću i čvrsto zagrlio mladića. Od toga je dana, mladić svakodnevno čitao Toru.
Možda je i nama mladima ponekad potreban samo poticaj ili čvrsta vjera prijatelja, roditelja, braće. No ne zaboravimo da smo mi možda „jedina Biblija koju će netko pročitati". Neka nam to bude poticaj da hrabro kročimo kroz ovih 9 mjeseci molitve na nakanu obraćenja i posvećenja nas i naših prijatelja.