Trenutno aktivnih Gostiju: 514 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Prve duhovne vježbe u Pastoralnom centru u Ludbregu
Ponedjeljak, 03 Studeni 2014 15:18

Od 13. do 16. listopada u nedavno otvorenom Pastoralnom centru Varaždinske biskupije u Ludbregu održane su prve duhovne vježbe na kojima se okupio dio prezbiterija mjesne Crkve zajedno s biskupom Josipom Mrzljakom.
Kroz duhovne točke, kao voditelj duhovnih vježbi, dvadeset je svećenika vodio mons. Josip Kuhtić, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog te rektor zagrebačke prvostolnice. U duhovnim je vježbama sudjelovao i varaždinski biskup koji je istaknuo kako ove duhovne vježbe svakako treba nazvati "povijesnima" jer su prve.

Svećenici su, osim u nagovorima voditelja duhovnih vježbi, sudjelovali i u pobožnosti križnoga puta na prostoru svetišta Predragocjene Krvi Isusove i zavjetne kapele Hrvatskog sabora te su u župnoj crkvi Presvetog Trojstva sudjelovali u molitvi krunice s okupljenim vjernicima, napose predškolskim uzrastom katehizanata župe Presvetog Trojstva u Ludbregu. Duhovne vježbe završile su svečanim euharistijskim slavljem u prostorima Centra.
Pastoralni centar Varaždinske biskupije, koji je svečanim blagoslovom otvoren 1. rujna, već se u samom početku pokazao kao nužan prostor za pastoralne susrete unutar biskupije. Želja je nastaviti s praksom korištenja prostora Centra za potrebe održavanja duhovnih vježbi, ali i za druge, pastoralne i duhovne potrebe Crkve, napose u pastoralnom zalaganju i radu s mladima te ostalim skupinama koje u Centru imaju mogućnost i višednevnog noćenja.
Vlč. Silvio Košćak