Trenutno aktivnih Gostiju: 286 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Holywin
Ponedjeljak, 03 Studeni 2014 15:20

U župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Ludbregu, 31. listopada 2014., organizirano je euharistijsko klanjanje uoči svetkovine Svih svetih.
Dok se u kafićima, pa makar i iz zabave, „slavila" potpuna suprotnost kršćanskome blagdanu, u crkvi su se okupili vjeroučenici sedmih i osmih razreda s roditeljima te župljani koji su tražili odgovore na pitanja zašto težiti svetosti, zašto slaviti svete te čemu blagdan Svih svetih.

Meditacijama nad psalmima i prigodnim tekstovima razmišljali smo o ulozi svetosti u životu kršćanina. Župni vikar, vlč. Ivica Cujzek predvodio je klanjanje te pročitao poruku pape Franje u kojoj je istaknuto kako su svi kršćani pozvani na svetost, a ona se ne sastoji od činjenja čudesnih stvari, već od snage da se čovjek prepusti Božjem djelovanju. "To je susret naše slabosti sa snagom njegove milosti, to znači imati povjerenja u njegovo djelovanje koje nam omogućuje živjeti u ljubavi, činiti sve s radošću i poniznošću, za Božju slavu i u službi bližnjemu." Na klanjanju su bile izmoljene i litanije Svih svetih, a okupljeni su vjernici imali priliku i kleknuti pred Presvetim te primiti svečani blagoslov. Mladi pjevačkog društva „Trinitas" svojim su pjevanjem i sviranjem uveličali cijeli događaj.