Trenutno aktivnih Gostiju: 246 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Javna tribina s temom "Vukovar 1991."
Nedjelja, 23 Studeni 2014 16:56

U Pastoralnom centru Varaždinske biskupije u Ludbregu u petak, 14. studenoga 2014., održana je prva javna tribina s temom „Vukovar 1991.: sjećanja ludbreških branitelja Vukovara".
Uz mons. Josipa Đurkana, ludbreškog župnika koji je bio moderator, kao gosti pridružili su se dvojica ludbreških branitelja, Darko Posavec, zapovjednik ludbreške postrojbe i Dragec Kladić, predsjednik udruge Ludbreški branitelji Vukovara 1991., koji su u izuzetno emotivnom svjedočenju ratnih dana provedenih u Vukovaru sve prisutne vratili u te teške godine za našu Domovinu, trenutke kojih se danas sjećamo s neskrivenim ponosom.

Na samom početku prikazan je kratak isječak sa snimkom ratnih stradanja branitelja i samih građana Vukovara koji je ostavio važan dojam na sve one koji su se našli u dvorani Pastoralnog centra. Po završetku tribine u podrumskim prostorima Pastoralnog centra priređen je domjenak za sve prisutne.
Mons. Đurkan istaknuo je važnost ovakvih susreta u kojima se sjećamo i u kojima učimo o Domovinskom ratu, napose mlađe generacije koje o ovom razdoblju Hrvatske povijesti, iako nije daleko u prošlosti, vrlo malo znaju te je potrebno neprestano posvješćivanje činjenica prošlosti kako se ne bi ponovilo "zlo rata" i "zlo razdvajanja" koje je djelo Zla samoga.