Trenutno aktivnih Gostiju: 288 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Festival svete Cecilije Varaždinske biskupije
Ponedjeljak, 24 Studeni 2014 14:17

U subotu 22. studenoga, u prepunoj katedrali, održan je Festival svete Cecilije na kojem se okupilo 26 crkvenih zborova i više od 700 crkvenih pjevača. Okupljeni u predvečerje svetkovine Krista Kralja crkveni su pjevači sudjelovali na misnom slavlju koje je predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u zajedništvu s više svećenika i župnika iz župa koje su nastupile.

Sve je okupljene u skladnom duhovnom i glazbenom zajedništvu na 13. Festivalu uvodno pozdravio rektor katedrale mons. Blaž Horvat koji je ujedno zahvalio crkvenim pjevačima na njihovu predanom angažmanu u duhovnoj glazbi kojim obogaćuju liturgije u svojim župnim zajednicama. Zahvalio je svim sudionicima što su se odazvali susretu u čijem je središtu ovaj put bio koral koji se odlikuje svečanošću, jednostavnošću i pobožnošću. Biskup Mrzljak čestitao je svima blagdan njihove nebeske zaštitnice poručivši svim pjevačima kako njihovo pjevanje uljepšava svaku misu i čini je radosnijom poput sunca koje je ukras svakom danu.
Velikim zborom ravnao je organizator susreta, voditelj biskupijskog Ureda za crkvenu glazbu i katedralni orguljaš i zborovođa meastro Anđelko Igrec, a na orguljama pratio ga je katedralni orguljaš i zborovođa Višeslav Jaklin. Na Festivalu je sudjelovao i naš Mješoviti župni zbor Presvetog Trojstva s voditeljem Antunom Kranjčecom.
Na kraju slavlja biskup Mrzljak uz molitvu i blagoslov podijelio je poslanja novim psalmistima, njima 35-ero iz više župa biskupije.
Organizator Igrec zahvalio je svim pjevačima i njihovim voditeljima na spremnosti da ulažu svoj trud, znanje, strpljivost i dobro raspoloženje u njegovanje i predvođenje crkvene glazbe u svojim župnim zajednicama.