Trenutno aktivnih Gostiju: 480 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Devetnica za spas mladih
Ponedjeljak, 22 Prosinac 2014 23:10

Prošlog tjedna u ludbrešku župu Presvetog Trojstva, sv. Nikola malo je uranio. Već je u petak, 5. prosinca, navečer ostavio mladima mnoge darove. Okupljeni jer smo kupljeni, kupljeni jer smo otkupljeni, sastali smo se zajedno i za-Jedno oko Isusova stola slaveći sv. misu i moleći za naše mlade, njihove roditelje, učitelje, kako bi imali dobar primjer vjere i dobar uzor življenja.

Ovog mjeseca, najprije su nas svojim igrokazom „100 bodova za raj" iznenadili, nasmijali, ali najviše oduševili naši mali vjeroučenici, koji su nas potakli na duboko razmišljanje o nama, našem putu, i budućnosti. „Kuda vodi taj tvoj život...?", kaže pjesma, a odgovor kao da samo Bog zna. Hoćemo li imati dovoljno „bodova" za ulazak u raj? Potaknut igrokazom, vlč. Silvio Košćak, ohrabrio je mlade rekavši:" Biti kršćanin je teško, ali predivno! Neka ta ljepota kršćanstva uvijek pobjedi nad svakom težinom!" A u trenucima pada, nek' nas ojača nošenje križa sa Šimunom, susret s Veronikom, ili pak s Majkom.
Neka nam u tome pomogne i ovo došašće, da se Božić- mali Bog, rodi u nama, u našim srcima, da ne počne na I. nedjelju došašća i da ne završi na Tri kralja – da traje, da traje u nama.
A sv. Nikola u crkvu je donio puno krizmanika, ljubavi, zajedništva, Božje prisutnosti i radosti, a na kraju i male poruke ohrabrenja i podrške.
Sv. Nikola, moli za nas, da nas idući mjesec bude još više!