Trenutno aktivnih Gostiju: 428 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Susret mladih zajednice Totus tuus u Pastoralnom centru
Četvrtak, 05 Veljača 2015 21:04

Protekli vikend, 31. 1 do 1. 2. 2015., u prostorima Pastoralnog centra naše župe boravili su mladi iz raznih krajeva Hrvatske okupljeni oko zajednice Totus tuus. Njegujući marijansku duhovnost koja je sva usmjerena prema sjedinjenju s Kristom i njegovom voljom, unijeli su nov duh u našu župu.
Prvog dana svog boravka, nakon okupljanja i smještaja u Pastoralnom centru, mladi su s vlč. Silvijem Košćakom slavili euharistijsko slavlje kojim su započeli druženje s Mamom, kako oni zovu Mariju našu nebesku Majku, i s Isusom vođeni temom "Ljubav Božja".

Isti dan uvečer, zajedno s ludbreškom zajednicom mladih, poklonili su se Presvetom Sakramentu. Svojom pjesmom i molitvom od Boga su zatražili obilje milosti ne samo za sebe, već i za nas kao domaćine, za našu župu, biskupiju, Crkvu u domovini, kao i za sav vjerni svijet koji hodi za Kristom.
Drugi dana svog boravka, osim za slavljenja Boga pjesmom i razmišljenje o zadanoj temi, iskoristili su za sudjelovanje na euharistijskom slavlju u Svetištu Predragocjene Krvi Kristove. Zajedno sa zborom mladih „Trinitas" predvodili su euharistijsko pjevanje. Nakon mise izmolili su litanije Predragocjene Krvi za snagu u životu i borbu protiv svih protivština na putu prema svetosti. Druženje se nastavilo zajedničkim objedom za vrijeme kojega smo kao domaćini dogovorili buduću suradnju u duhovnom rastu naše župe.
Radosna srca, ispunjene duše, ispratili smo ovu skupinu mladih ljudi za koje smo odmah po njihovu dolasku shvatili da su Božji dar i Božji poziv na budnost. Neka svim mladima, posebno zajednici Totus tuus, Mama bude vjerna zagovornica, a Isus jedini cilj života.