Trenutno aktivnih Gostiju: 265 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Duhovna obnova zajednica Krvi Kristove Ludbreg i Ivanec
Srijeda, 18 Ožujak 2015 17:08

Zajednicu Krvi Kristove u Ludbregu posjetili su 7. ožujka 2015. o. Ilija Grgić, misionar Krvi Kristove, i Jadranka Hrvoj. Okupilo se oko 90 članica Krvi Kristove iz Ludbrega i Ivanca. Otac Ilija Grgić održao je duhovnu obnovu pod geslom Oprani u Krvi Jaganjčevoj. Prvi dio duhovne obnove sastojao se od predavanja i klanjanja pred Presvetim oltarskim sakramentom kao osobnim susretom s Gospodinom, a drugi dio je osmišljen kao rad u manjim skupinama.

Temeljni tekst duhovne obnove bio je iz Ivanova evanđelja (Iv 13, 1 - 15) o Isusovu pranju nogu apostolima pred blagdan Pashe. Ivanov govor o pranju nogu, istaknuo je o. Ilija, na poseban način otkriva misterij Božje ljubavi prema svakom čovjeku. Da bi svaki kršćanin bio drugačiji nakon susreta s Isusom mora biti uronjen u Isusa. Uroniti u Krista znači doživjeti hladnoću i gorčinu Isusove muke. Grijeh nije nešto beznačajno i usputno u našem životu, ističe o. Ilija, on nas neprestano ranjava. Isus skida sa sebe haljine, paše se ubrusom i počinje apostolima prati noge. Kako bi došli do iskustva živoga Boga moramo ući i u taj misterij pranja nogu. Petar odbacuje Božju ljubav, ne dozvoljava Isusu da ga dotakne. Ne dopušta Isusu da dotakne njegove rane, bolna mjesta u njegovu životu i zato odbija Isusa. Drugi važan trenutka u izabranom Ivanovu ulomku jest Petrova slika Boga. Bog je svemoguć, snažan i Petar ne može prihvatiti sliku Boga koji je ponizan, koji ljubi istinskom ljubavlju, koja se ne nameće, ljubavlju koja može biti odbačena, pogažena, ali koja je tu. Evanđeoski ulomak je i svima nama prilika za iskren ispit savjesti o našoj slici Boga i otvorenosti Božjem zahvatu u našem životu.
Susret je završio slavljem svete mise koju je predslavio o. Ilija Grgić. Tijekom euharistijskog slavlja primljene su 12 novih članica zajednice Krvi Kristove, a 24 članice primile su križiće kao znak njihova ustrajnog dolaženja na molitvene susrete i predan angažman u zajednici Krvi Kristove.