Trenutno aktivnih Gostiju: 277 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Proslava svetkovine svetog Josipa
Petak, 20 Ožujak 2015 09:29

Svetište Predragocjene Krvi Kristove kao i sam grad Ludbreg čiji se dan grada obilježava upravo 19. ožujka, danas je bilo u znaku svetog Josipa, sveca velike tišine i poniznosti pred Bogom.
U prijepodnevnim satima svečeno euharistijsko slavlje, za građane i nositelje vlasti grada Ludbrega, predslavio je mons. Josip Đurkan. Euharistiji su prisustvovali gradonačelnik, gradski vijećnici te brojni građani.

Nadahnuto propovjedajući mons. Đurkan istaknuo je važnost zajedničkog rada na promicanju općeg dobra svakog građanina našeg grada. Euharistijskim slavljem, u kojem se okupljamo oko Krista koji nas sve poziva, više je puta istaknuto kako bez ljudi, sretnih i ispunjenih, nema ni grada kao žive zajednice.
Svečano euharistijsko slavlje u Čukovcu, mjestu u kojem se posebno štuje sveti Josip, predslavio je kapelan, vlč. Silvio Košćak.
Nakon večernje svete mise, brojni okupljeni vjeroučenici čestitali su svojim tatama njihov dan. Ujedno su vjeroučenici uputili prigodnu imendansku čestitku, riječju i pjesmom, i našem župniku, čije je nebeski zaštitnik sveti Josip.
Druženje svih okupljenih nastavilo se u dvorani pastoralnog centra. Svojom pjesmom i radošću druženje su uljepšali Župni zbor Župe Presvetog Trojstva kao i Zbor mladih „Trinitas".
Za sve koji danas slave svoj imendan naša je molitva: „Sveti Josipe, zaštitniče i zagovorniče mnogih nama dragih osoba: daj da svi kojih se s radošću spominjemo, a nose tvoje ime, svakodnevno otkrivaju i žive bogatstvo dara vjere i unatoč svim izazovima svijeta ostanu trajno vjerni putu evanđelja."