Trenutno aktivnih Gostiju: 251 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Susret sa sestrama Klanjateljicama Krvi Kristove i Misionarima Krvi Kristove
Srijeda, 25 Ožujak 2015 21:46

S ulaskom u godišnje doba proljeća i naše je Svetište živnulo. U nedjelju, 22. ožujka 2015., Svetište Predragocjene Krvi Kristove posjetile su sestre Klanjateljice Krvi Kristove te nekoliko svećenika iz Družbe misionara Krvi Kristove.
Sestre su, u zajedništvu s njihovom redu pridruženom braćom te članovima molitvenih zajednica Krvi Kristove, te vjernicima naše župe, prisustvovali pobožnosti križnoga puta u Svetištu.

Zatim su se svi okupljeni uputili prema Župnoj crkvi Presvetog Tojstva gdje su slavili euharistiju. Sve nazočne pozdravio je čuvar svetišta Krvi Kristove mons. Josip Đurkan. Euharistiju je predslavio p. Ilija Grgić, CPPS. U koncelebraciji su bili p. Marijan Zubak, CPPS i p. Berry Fisher, CPPS. Evanđelje je navijestio p. Stjepan Horvat, CPPS.
Nadahnutu homiliju održao je p. Fisher koji trenutno djeluje u Salzburgu kao Direktor međunarodnog centra duhovnosti Krvi Kristove, a bio je dugogodišnji vrhovni poglavar Družbe misionara Krvi Kristove u Rimu. U svojoj homiliji, koju je izrekao na engleskom, a prevodila je s. Klementina Barbić, ASC, p. Fisher je istaknuo: „Isus je na posljednjoj večeri učenicima ostavio mjesto svog trajnog boravka nakon što ode Ocu! Ostavio nam je trajnu prisutnost Njegove žrtve za nas na križi! Ostavio nam je naputak, put kojim trebamo ići ako živimo od euharistije, od Tijela i Predragocjene Krvi! Moramo biti tamo gdje je Bog, tamo gdje je Isus! S Isusom trebamo biti na križu s raširenim rukama, s našim probodenim srcem da svi mogu naći te doći do mjesta gdje mogu biti prihvaćeni i voljeni." Pater je istaknuo i primjer biskupa Oscara Romere čija se obljetnica mučeničke smrti obilježila pritekli tjedan. „Romero je bio sužena razmišljanja, no sve do trenutka dok jedan njegov prijatelj svećenik nije nestao. Našli su ga ubijena, tijela bačena u smeće. Taj trenutak bio je onaj kada se obratio i uvidio koliko se nevine krvi prolijeva te čuo vapaj siromašnih. Tada je započeo biti glas onih kojih se ne čuje, glas obespravljenih. Vlast zemlje u kojoj je živio počela ga je gledati kao prijetnju. Kako je živio svoj život, razdajući se za rubne i odbačene, tako je i završio svoj život. Ubijen je za vrijeme euharistijskog slavlja kada mu je vojnik pucao u prsa te se njegova krv pomiješala s Predragocjenom Krvlju", istaknuo je pater Fisher te dodao da smo i mi pozvani biti oni koji će u jedinstvu sa žrtvom Predragocjene Krvi suosjećati s onima koji trebaju našu pomoć te nositi Križeve onih kojima je život pretežak.
Nakon euharistijskog slavlja svi okupljeni imali su priliku upoznati se s karizmom Družbe sestara Klanjateljica Krvi Kristove. U nadahnutim svjedočanstvima svoj put do potpunog predanja Bogu kao posvećene osobe s vjernicima su podjelile s. Sunčica i s. Ivana. Svi okupljeni bili su oduševljeni spontanošću sestara kao i raznolikošću njihovim životnih putova koji vode do Jednoga.
Prije svog odlaska svi okupljeni imali su priliku za razgovor sa sestrama u Pastoralnom centru Varaždinske biskupije.
U zahvalnosti srca za dolazak redovničke zajednice koja u svoj središtu ima Krv Isusa Krista koju na poseban način štujemo u našem Svetištu, molimo za sve redovnike i redovnice da mognu biti istinske svjetiljke koje u sebi nose svjetlo Uskrsloga Gospodina, Istine što svijetli svakom čovjeku na putu prema vječnosti.