Trenutno aktivnih Gostiju: 489 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Križni put po župi
Subota, 28 Ožujak 2015 21:46

Na petu korizmenu, 22. ožujka 2015. godine, mnogi su se naši župljani odvažili na križni put po selima župe. Krenuvši u 13:00 sati iz Hrastovskog, preko Kučana, Ludbrega, Globočeca, Čukovca, Apatije, gdje su nam mještani srdačno pripremili okrepu počastivši nas pićem i kolačima, kroz Slokovec, Sigetec i Selnik natrag prema ludbreškoj župnoj crkvi gdje smo u 19:00 sati molili završnu molitvu. Križni put je započeo naš kapelan velečasni Sivio Košćak, a završio župnik monsinjor Josip Đurkan blagoslovivši nas i potnuvši da nikada ne posustajemo pod križem života već se svakodnevno hrabro dižemo i ustrajno hodimo prema vječnosti.

Uz molitvu i pjesmu molili smo blagoslov za svoje obitelji, prijatelje, župljane. Hvala Apatijčanima koji su nas svesrdno ugostili. Hvala svima koji su nas u svojim selima putem dočekali i pozdravili.

Hodeći za križem po postajama naše župe slijedili smo Krista i postali dio Njegove muke. Hvala dobrome Bogu koji nam je darovao snagu. S nestrpljenjem očekujemo i slijedeću godinu kad ćemo ponovno u zajedništvu mnogih župljana krenuti za križem.