Trenutno aktivnih Gostiju: 251 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Devetnica spasa za mlade
Ponedjeljak, 20 Travanj 2015 10:49

Dok nam mediji svakodnevno pružaju slike mladih koji se opijaju, puše, prerano stupaju u intimne veze, nedolično se odijevaju župa Presvetog Trojstva u Ludbregu kao da ruši sve te slike. Svaki prvi petak u mjesecu ludbreška crkva prepuna je mladih, i onih malo starijih vjernika koji svoje vrijeme žele provesti u zajedništvu i molitvi. Okupljeni oko stola Gospodnjeg i ovog smo petka proslavili još jednu u nizu „Devetnicu za spas mladih."

vog petka na župu su nam stigla još dva predivna gosta, vlč. Tomica Božiček, kapelan u Jastrebarskom koji nam je protumačio riječi Svetog Pisma, i bogoslov Kristijan Tušek, koji nam je na veoma zanimljiv i pristupačan način posvjedočio o svojem putu s Gospodinom. Razmatrajući riječi Sv. Pismo o Isusu koji je nahranio mnoštvo sa 2 ribice i 5 kruhova, imali smo priliku još jednom si posvijestiti kako uistinu nema problema kojeg Bog ne može riješiti.
Mi Podravci poznati smo kao gurmani. Volimo pršut, šunku, sir, dobre čvarke, pizzu, sladoled, jagode, čokoladu, a uz to i koju kaplju vinčeka. No, Gospod je za nas pripremio nešto još bolje. Riječima: „Uzmite i jedite od ovoga svi, ovo je moje Tijelo i uzmite i pijte od ovoga svi, ovo je Krv moja," Gospodin nam daje najbolju hranu i piće. Ostavši s Gospodinom na večeri i jedući s Njim naučili smo Ga prepoznati u svakome od nas, u bratu, u sestri, prijatelju, u susjedu, u profesoru, u šefu... Nadamo se da će Isus zauvijek ostati uz nas, ali još više, da će živjeti u i po nama – za to molimo Gospodina kroz ove mjesece, te se nadamo da će nam se idući mjesec pridružiti još pokoja osoba.
Odvaži se i dođi na slijedeći susret 1. svibnja u 20 sati!