Trenutno aktivnih Gostiju: 472 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Nadbiskup mons. Hočevar u Svetištu predragocjene krvi Kristove
Nedjelja, 26 Travanj 2015 20:36

U nedjelju Dobrog pastira, 26. travnja beogradski nadbiskup mons. Stanislav Hočevar u pratnji generalnog vikara fra Leopolda Rochmesa te tajnik i povjerenik za mlade, don Aleksandra Kovačevića, hodočastio je u svetište Predragocjene krvi Kristove u Ludbregu i predslavio euharistijsko slavlje sa župljanima župe Presvetog Trojstva te hodočasnicima iz Splita.

Beogradskog nadbiskupa mons. Hočevara i njegovu braću svećenike na početku euharistijskog slavlja pozdravio je riječima dobrodošlice župnik i upravitelj svetišta mons. Josip Đurkan.
Tijekom homilije mons. Hočevar je iznio svoj životni put od rođenja do svećeništva, odnosno biskupstva. U nekoliko rečenica je upoznao vjernike sa svojom nadbiskupijom i iznio jedan veliki problem koji pogađa sve katoličke biskupe u Srbiji, a to je podijeljenost između istočnog i zapadnog obreda. Njegova biskupija je teritorijalno jako velika, ali katolika je vrlo malo. Životno geslo i biskupsko poslanje nadbiskupa Hočevara jest: Služiti Gospodinu u radosti, unatoč mnogim teškoćama koje ga često omataju u njegovoj pastirskoj službi. Sve vjernike nazočne na euharistijskom slavlju pozvao je na molitvu za katolike u Srbiji kako bi bili hrabri oduprijeti sve svim napastima i teškoćama s kojima se susreću u življenju i ispovijedanju svoje vjere, a napose za pastire da ustrajno vode svoje stado k pravom i jedinom izvoru, Izvoru Života – Kristu.
Na kraju euharistijskog slavlja mons. Hočevar se zahvalio župniku mons. Đurkanu što mu je omogućio predslaviti euharistijsko slavlje te sve pozvao u posjet njegovoj nadbiskupiji.

 

Poslušajte homiliju beogradskog nadbiskupa mons. Stanislava Hočevara