Trenutno aktivnih Gostiju: 246 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Svibanjska devetnica spasa za mlade i susret sa sestrama milosrdnicama Sv. Vinka Paulskog
Četvrtak, 07 Svibanj 2015 12:40

U petak, 1. svibnja 2015., u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Ludbregu održan je pretposljednji susret sa Srcem, molitva i euharistijsko slavlje devetnice spasa za mlade.
Okupljanoj zajednici put svog poziva posvjedočile su dvije sestre milosrdnice, s. Samuela Vilenica i s. Terezita Aguilar Samudio. Sestra Terezita, rođena u Paragvaju, svjedočila je o ljepoti redovničkog života u katoličkoj, sveopćoj Crkvi, u kojoj se na svakom mjestu vjernik, kršćanin, osjeća kao kod kuće. Euharistijskom slavlju prisustvovalo je i nekoliko ljudi iz Meksika.

Kršćaninu je domovina na nebesima. Možemo dodati upravo ono što su govorili sveti oci da je kršćaninu svaka tuđina domovina, a svaka domovina tuđina. Sestra Samuela okupljene vjernike upoznala je sa poviješću redovničke zajednice kojoj pripada kao i s putem svog dolaska i rada u zajednici kojoj pripada.
Euharistijsko slavlje predslavio je vlč. Silvio Košćak, kapelan. Razmišljajući o evanđeoskom ulomku, u homiliji je istaknuo: Istina koju kršćanin iznosi nije skrivena, nego ju se javno svjedoči, pa čak i kad ga se napada vičući mu da to ne čini. Istinu kršćanin iznosi i onda kad se stvari koje se čine ne preklapaju, nisu adekvatne sa zdravim razumom ističući pritom dostojanstvo svakoga čovjeka sa svojim pravom na život od prirodnog začetka do njegovog prirodnog svršetka. No ipak iznad svega kršćanin je suradnik Istine –Krista samoga. Suradnju s tom Istinom vidimo kroz kršćaninovu svakodnevnu molitvu i obveze koje čini, kroz njegov život iz kojeg svatko može vidjeti da se ta Istina učovječila i postala jedna od nas kako bi nas privela u zajedništvo i zbilju Svete Trojice.