Trenutno aktivnih Gostiju: 235 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Trinitas u Novoj Gradiški
Četvrtak, 07 Svibanj 2015 12:44

U nedjelju, 3. svibnja 2015., zboraši Pjevačkog društva mladih „Trinitas" posjetili su župu Bezgrješnog začeća BDM u Novoj Gradiški pod vodstvom župnog vikara vlč. Silvija Košćaka i časne sestre Hijacinte Matanović. Put u Slavoniju započeo je molitvom da nas dobri Bog i anđeli čuvari sretno dovedu do odredišta i vrate obiteljima. Premda dalek put bio je ispunjen od samog početka do povratka pjesmom, sviranjem gitare i bisernica, slatkišima te kartanjem.

Na putu do Nove Gradiške mladi su svratili u Cernik te posjetili crkvu Sv. Petra apostola i Biblijsko – arheološku muzejsku izložbu uz stručno i srdačno vodstvo fra Josipa Vukoje. Vidjeli su razne knjige i prijevode Biblije, način na koji se mole židovi, razne svjetiljke, predmete iz Svete Zemlje te razne slike i pisma. Tamo ih je dočekao vlč. Perica Matanović i zajedno s njima i svojim humorom proveo dan. Nakon posjeta muzeju mladi su nastavili svoj put i posjetili psihijatrijsku bolnicu u Strmcu koju vode Milosrdna braća te kapelicu sv. Rafaela. Nakon toga konačno su stigli u Novu Gradišku. U župi Bezgrješnog začeća BDM animirali su pjevanje tijekom večernje sv. mise koju je predslavio naš kapelan vlč. Silvio uz koncelebraciju tamošnjeg župnika vlč. Perice. Pred kraj sv. mise voditelj Trinitasa, Edi Vugrinec, se zahvalio župniku i svim župljanima što su nas radosno dočekali u svojoj župi te poklonio prigodni križ kao znak sjećanje na naš posjet. Nakon euharistijskog slavlja okrijepili smo se u zajedničkom domjenku te radosnom, raspjevanom i rasplesanom druženje s mladima njihove župe.
Zahvaljujemo se ponajprije dobrom Bogu koji nas je svojim blagoslovom pratio na našem putovanju. Velika hvala i našem župniku mons. Josipu Đurkanu koji nam je omogućio ovaj nezaboravni izlet. Hvala i župniku vlč. Perici Matanoviću koju nas je pozvao da dođemo u posjet njihovoj župi, župnom vikaru vlč. Mariju Mesiću, đakonu te časnim sestrama milosrdnicama na srdačnoj dobrodošlici.