Trenutno aktivnih Gostiju: 452 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Susret vjeroučenika sa sestrama milosrdnicama u Ludbregu
Četvrtak, 07 Svibanj 2015 12:47

U subotu, 2. svibnja u župi Presvetog Trojstva u Ludbregu sestre milosrdnice iz Zagreba, s. Samuela Vilenica i s. Terezita Aguilar Samudio, održale su susret i druženje s vjeroučenicima. Na početku susreta sestre je pozdravio i predstavio vjeroučenicima župnik mons. Josip Đurkan. Vjeroučenici su posebno bili iznenađeni kad im se predstavila s. Terezite koja je porijeklom iz Paragvaja te im dobro naučenim hrvatskim jezikom ispričala i prikazala kroz prezentaciju svoju domovinu, običaje, kulturu, ali i velik problem siromaštva i neimaštine.

Najveća radost među prvopričesnicima bila je izrada vlastitih krunica koju im je kapelan vlč. Silvio Košćak blagoslovio, a potom su svi zajedno pobožno izmolili jednu deseticu krunice za svoju obitelj.
Krizmanici su se iznimnom motivacijom uključili u izradu vrlo neobičnih recepata trudeći se uistinu detaljno napisati uputu za izradu zadanih recepata o prijateljstvu. Kako im je u tome uspjelo možete pogledati u fotogaleriji, a kako će primjena recepata djelovati u životu vidjet ćemo u budućnosti.
Neka dobri Bog blagoslovi svaki trud koji su sestre uložile tijekom susreta s vjeroučenicima, a svaka njihova riječ neka uz Božju pomoć padne na plodno tlo vjeroučenikovih srdaca kako bi u njima iz dana u dan rasla ljubav prema Bogu i bližnjemu.