Trenutno aktivnih Gostiju: 250 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Proslava Majčina dana
Srijeda, 13 Svibanj 2015 21:23

U nedjelju, 12. svibnja 2015., proslavili smo Majčin dan. Vjeroučenici naše župe, u suradnji sa OŠ Ludbreg, prigodnim programom, pjesmom i recitacijama, zahvalili su Trojedinom Bogu na daru naše nebeske Majke Marije, kao i na daru svake naše majke.
Na samome početku sve okupljene prigodnom riječju pozdravio je mons. Josip Đurkan. U svom govoru između ostalog istaknuo je važnu ulogu majke u životu svakog djeteta, u prvim godinama života, ali i kasnije u život svakog čovjeka kojemu majka uvijek jest i ostaje „vrata u svijet".

U nastavku programa izmjenjivala su se djeca koja su pjesmom, recitacijama i kratkim dramskim prikazom majkama od srca zahvalili na daru njihova života i žrtvi koju za njih daju u svakodnevnoj brizi oko njihova odgoja.
Nakon djece program su s nekoliko pjesama obogatili Mješoviti zbor Župe Presvetog Trojstva pod vodstvom prof. Antuna Kranjčeca uz orguljsku pratnju s. M. Zvonimiru Čeh te zbor mladih Trinitas pod vodstvom Edija Vugrinca. Svi izvođači na samom kraju zapjevali su nebeskoj Majci Mariji pjesmu Marijo o Marijo.
Svaka mama na izlasku iz dvorane Pastoralnog centra dobila je za poklon srce koje su izradili mladi župe kako bi Majčin dan našim majkama još dugo ostao u sjećanju.
Zahvaljujemo Trojedinom Bogu na daru Majke Marije po kojoj nam je rođen Spasitelj i Otkupitelj, ali i na našim majkama koje su nas rodile te kojima moramo biti neizmjerno zahvalni za svaku žrtvu koju podnosi kako bi vlastitoj djeci, dok god ima daha u njima, bile sigurna luka u kojoj uvijek mogu naći mjesto za dijeljenje vlastitih radosti, ali i utjehu u teškim životnim trenucima.