Trenutno aktivnih Gostiju: 397 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Slavlje prve Svete pričesti
Petak, 22 Svibanj 2015 06:45

U nedjelju 17. svibnja svečano smo proslavili prvu pričest u našoj župi. 80 prvopričesnika s radošću su prilazili, u pratnji roditelja, stolu Gospodnjem primajući u svoje srce Tijelo Kristovo. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je župnik Mons. Josip Đurkan.
Pročitajte kako su taj veliki i dugo očekivani dan doživjeli ovogodišnji prvopričesnici!

***

U nedjelju ujutro, obučen u bijelu haljinu došao sam ispred crkve. Tamo su me dočekali moji prijatelji. Časna mi je dala prvopričesnički privjesak koji sam objesio oko vrata. Kada smo se posložili krenuli smo prema Svetištu krvi Isusove gdje je bila sveta misa za moju prvu pričest. Najljepše mi je bilo kad mi je tata upalio krsnu svijeću i predao mi je. Posebno mi se urezalo u sjećanje kad su me mama i tata dopratili do oltara da primim svetu pričest. Nakon svete mise druženjem smo nastavili s obitelji. Uvijek ću pamtiti taj dan kad sam se povezao s Isusom.

Leonardo Vručina, 3.b

***

Započeo je radostan i nezaboravan dan. Bila sam radosna jer ću prvi puta u svom životu primiti Isusa u svoje maleno srce. Dan prije bila sam na svetoj ispovijedi. Bilo nas je 80. Našli smo se ispred crkve gdje nas je dočekala naša časna. Naša časna je bila vrlo radosna. Smješkala se od uha do uha, jer je naše slavlje prve pričesti i za nju bio veliki dan. Primili smo hostiju, malo smo se umirili i u sebi rekli: Isuse hvala što si došao u moje srce. Htjeli bismo da ovaj dan nikada ne završi. Roditelji su s nama podijelili svoju radost. Primili smo Isusa koje će zauvijek ostati naš vjerni prijatelj.

Ema Borko, 3.b

***

Dan prije prve svete pričesti bila sam na ispovijedi. Prije ispovijedi sam bila malo nervozna, ali kad sam izašla iz ispovjedaonice osjetila sam olakšanje. Stigla je večer pa sam se sa svojim roditeljima pomolila i otišla na spavanje da bi bila odmorna za dan prve svete pričesti. Napokon je došao dan moje svete pričesti. Odjenula sam bijelu haljinu i dobila privjesak oko vrata. Počela je sveta misa i svi smo molili, pjevali i recitirali. Sve je bilo svečano i bijelo. Došao je trenutak kada sam primila hostiju. Isus je postao moj kruh života. Dan prve svete ispovijedi i prve svete pričesti neću nikada zaboraviti.

Angelina Gadže, 3.b

***

Jedva čekam! Kad će doći? Ne mogu više čekati! Tako sam bila nestrpljiva taj tjedan prije prve pričesti. Najljepše mi je bilo kada sam u svoje malo srce primila Isusa Krista. Moju prvu pričest proslavili smo uz prijatelje i obitelj. Uživala sam u svakom trenutku. Isus mi je od sada najbolji prijatelj.

Antonija Majhen, 3.d

***

To jutro probudila sam se prepuna radosti i u pratnji roditelja došla ispred crkve. Sve smo se uputili prema Svetištu. Dan je bio obasjan suncem, a naša srca radošću. Uz molitvu i pjesmu dočekali smo najradosniji trenutak za svakog prvopričesnika – primanje Isusa u svoje srce. Molim dobrog Boga da mi uvijek bude pomoć u životu i srce ispuni svojom dobrotom.

Una Križanić, 3. b

***

Na prvoj svetoj pričesti mi je bilo jako lijepo. Svi su imali bijele haljine i sve je bilo jako svečano. Tom posebnom danu sam se jako i dugo veselila, jer ću primiti Isusa i moći ću ga primati svake nedjelje na svetoj misi. Časna nas je pohvalila da smo pjevali kao anđelčići. Stvarno sam presretna jer je Isus pokucao na vrata mojega srca, a ja sam mu s veseljem otvorila.

Lori Premec, 3.b

***

Jedva sam čekao kad će doći ta nedjelja prve svete pričesti. Cijeli tjedan sam bio jako uzbuđene i nisam mogao spavati. Stigla je subota i prije nego sam krenuo na prvu ispovijed roditelji su mi načinili križić na čelu i blagoslovili me. Kad sam došao kući osjećao sam se drugačije – ispunjeno. Večer prije prve svete pričesti jedva sam uspio malo zaspati od uzbuđenja. Jutro mi je došlo vrlo brzo. Od uzbuđenja nisam mogao doručkovati. Kada sam se odjenuo u bijelu haljinu uputili smo se prema crkvi. Tamo nas je dočekala časna i dijelila privjeske za uspomenu. Uzbuđenje je bilo sve veće. Stigli smo do svetišta i započela je sveta misa. Prvu recitaciju sam i ja recitirao. Roditelji su mi bili tako sretni da su im i suze potekle iz očiju. U obnovi krsnog zavjeta tata mi je upalio krsnu svijeću i darovao mi ju. Nakon toga roditelji su me dopratili do oltara dok sam primao Tijelo Kristovo. Konačno sam primio Isusa. Kad sam došao kući svi su mi čestitali. Radujem se svakoj svetoj misi u kojoj ću primiti Isusa.

David Belović, 3.a

***

Dugo sam iščekivala i pripremala se za taj veliki dan, za moj susret s Isusom. U subotu, dan prije prve svete pričesti, išli smo na ispovijed. Tada sam svoje grijehe priznala svećeniku i Bog mi ih je preko njega oprostio. U nedjelju ujutro obukla sam bijelu haljinu koja je bila simbol moje čiste i male duše. Sveta misa je bila jako svečana, puna radosti i emocija. Moje srce se najviše razveselilo kad sam u njega po prvi puta primila Isusa. Nakon podjela uspomena na svetu pričest i fotografiranja, moju sreću i radost podijelila sam sa svojom obitelji.

Marta Filip, 3.a