Trenutno aktivnih Gostiju: 301 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Duhovsko bdijenje u Ludbregu
Srijeda, 27 Svibanj 2015 12:44

Župna crkva Presvetog Trojstva u subotu, 23. svibnja, bila je ispunjena vjernicima koji su s Kristom, prisutnim u Euharistiji, u duhovskom bdijenju razmišljali o dolasku Branitelja u prvu Crkvu, ali i o vlastitom otvaranju darovima Duha Svetoga koji svakog vjernika osposobljavaju za poslanje u svijetu.
Duhovsko bdijenje započelo je euharistijskom slavljem koje je predslavio kapelan vlč. Silvio Košćak.

U homiliji je istaknuta važnost svetkovine Pedesetnice u vremenu koje oblikujemo vlastitim vjerničkim zalaganjem. „Svaki dan kršćaninu se daje za budno iščekivanje Božjih naloga, za vjerno služenje Riječi Božjoj, Božjoj volji, te za pomnu brigu upravo da ta Riječ bude u potpunosti poslušana, a braća i sestre oko njega zbrinuta dubokom ljubavlju koja u svakom čovjeku vidi Krista kojem treba pomoći. Svaki dan kršćanin ima kako bi iznova proživljavao temeljno iskustvo zajedništva s Bogom i čovjekom koje nam se daje po daru Duha Svetoga."

Istaknuto je i ovo: „Blagdan Duhova krštenje je Crkve i događaj koji joj je dao početni oblik i poticaj za poslanje, a taj oblik i ti poticaji vrijede uvijek, u svako doba, i uvijek su aktualni. Pedesetnica je blagdan jedinstva, razumijevanja i ljudskoga zajedništva."
Nakon euharistijskog slavlja usljedilo je klanjanje pred Presvetim koje su predvodili ovogodišnji krizmanici.

Zahvaljujemo se svim vjernicima naše župe, kao i svim hodočasnicima koji su sudjelovali u ovogodišnjem duhovskom bdijenju te molimo obilje plodova Duha na putu vjerničkog zalaganja.