Trenutno aktivnih Gostiju: 253 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Primanje sakramenta svete potvrde
Nedjelja, 28 Lipanj 2015 14:13

Polaganjem ruku, molitvom i svetim pomazanjem obilježeni kandidati za primanje sakramenta svete potvrde Župe Presvetog Trojstva u Ludbregu prošle nedjelje, 21. lipnja 2015., postali su, darovima Duha Svetoga utvrđeni, punopravni članovi Crkve.
Sakrament svete potvrde kandidatima je podijelio delegat varaždinskog biskupa mons. Ivan Godina, generalni vikar varaždinske biskupije koji je i predslavio euharistijskom slavljem.

U nadahnutoj homiliji, osvrnvši se na evanđelje dvanaeste nedjelje kroz godinu, istaknuo je kandidatima, ali i okupljenim vjernicima u Zavjetnoj kapeli Predragocjene Krvi Kristove, kako u svim olujama vremena i društva, u kojem kao vjernici imamo zadatak svjedočiti svoju, od Boga darovanu vjeru, nikada ne smijemo iz vida ispuštati Krista koji ne spava za naše potrebe, već je uvijek uz nas uvijek iznova darivajući nas obiljem milosti i darova koji su nam potrebni za vjernu službu Bogu i bratu čovjeku, u kojem uvijek gledamo lice Božje.
Liturgijsko pjevanje predvodio je zbor mladih „Trinitas" koji je upravo po ovogodišnjim krizmanicima od Boga nagrađen novim članovima.
Na samome početku euharistijskog slavlja pozdravni govor biskupovom delegatu, župniku u kapelanu održali su Matea Havaić, Viktor Copan, Ivana Grgec i Dominik Zdelar. Na kraju slavlja roditelji i krizmanici zahvalili su, osim biskupovom delegatu, i mons. Josipu Đurkanu, župniku koji ih je duhovno pratio od njihova krštenja, vlč. Silviju Košćaku, koji je vodio katehetske susrete kroz proteklu pastoralnu godinu, kao i časnim sestrama milosrdnicama za sve dobro što čine kao tihe radnice, svjedočeći na taj način kako biti ponizan radnik u vinogradu Gospodnjem.
Pred Prijestoljem Trojodinog Boga ponizno molimo za ovogodišnje krizmanike da im Gospodin udijeli obilje milosti i svojih darova kako bi bili vjerni svjedoci Evanđelja spasenja u svijetu te kako bi bili vjerni sinovi i kćeri katoličke Crkve.