Trenutno aktivnih Gostiju: 224 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Bdijenje mladih
Utorak, 08 Rujan 2015 22:43

Okupljeni kao kršćanska zajednica kako bismo Bogu Ocu po Duhu Svetom zahvalili za dar neizmjerne žrtve našeg Isusa Krista, želeći obnoviti spomen na trenutke kada su sa križa na Golgoti potekle spasonosne kapi predragocjene Krvi koja nas je oprala od grijeha i darovala nam vječni život, svojim bdijenjem smo željeli dati zadovoljštinu Bogu za grijehe, a jednako tako darovati mu ono nama najdragocjenije što imamo, san kojeg se odričemo, u spomen na svu onu snagu koju je imao i istrošio – za nas. U prvom dijelu bdijenja prošli smo putem vjere, putem sedam sakramenata, kao slika putujuće Crkve koja žudi kroz svu vječnost biti u zajedništvu ljubavi s Bogom. Tišina, prekinuta tek dužim ili kraćim zvukovima svijeta u kojem živimo, u nas je ulila novu snagu, potakla u nama novu želju za služenjem.

U drugom dijelu klanjali smo se živomu Bogu, Isusu Kristu koji je s nama do svršetka svijeta prisutan pod svetim prilikama Kruha i Vina, živo Tijelo i živa Krv, jedina prava zahvala Bogu za sve grijehe koje činimo. Isus se nije sramio uzeti našu odjeću na sebe, iako je Bog i Gospodar. Iako je bila sva zaprljana, nije se bojao njome proći svojom zemljom. Želeći ponovo uzeti jaram, Njegovu Riječ za život, staviti svoju volju u Njegovu, kako bismo radosni mogli klicati: Ne živim više ja sam! Ja uopće više ne živim, već Krist živi u meni!
Zahvaljujemo Gospodinu na našem susretu, na mladima čiji broj iz godine u godinu sve više i više raste, obećavajući vjernost, srca koja se žrtvuju, žrtvu koja se daruje i darivanje koje ne prestaje, a Njega molimo, riječima Benedikta XVI:


Ostani s nama, Gospodine,
prati nas makar te nismo znali
uvijek prepoznati.
Ostani s nama jer su oko nas
sjene sve gušće,
a ti si svjetlo;
u srca nam se uvlači nesigurnost,
ražari ih sigurnošću uskrsnuća.
Umorni smo od puta,
ti nas osnaži lomljenjem kruha
kako bismo naviještali svojoj braći
da si ti doista uskrsnuo
i da si na povjerio poslanje
da budemo svjedoci tvojega uskrsnuća.
Ostani s nama, Gospodine,
kada se oko naše katoličke vjere
podignu male sumnje,
umora ili poteškoća:
Ti koji si, kao objavitelj Oca, sama Istina,
prosvijetli nam pameti svojom riječju;
pomozi da osjetimo kako je lijepo
vjerovati u te.