Trenutno aktivnih Gostiju: 369 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Duhovni pomoćnik u župi
Utorak, 22 Rujan 2015 22:20

Od ovogodišnje "Svete nedjelje" u našoj župi, uz župnika i župnog vikara, djelovat će i vlč. Kristijan Kuhar, kao duhovni pomoćnik. On će na našoj župi boraviti svakog vikenda, te će prema rasporedu redovito obavljati svoje dužnosti. Svakako će najzamjetljiviji biti njegov rad s mladima, čiju će skupinu preuzeti, zajedno sa dosadašnjim župnim vikarom vlč. Silvijem Košćakom.

Vlč. Kuhar rođen 30. listopada 1982. u Osijeku. Osnovnu školu pohađao je u Belišću i Sesvetama. Od 1997. do 2001. godine kao sjemeništarac franjevaca trećoredaca glagoljaša pohađao je Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju u Zagrebu gdje je i maturirao. Novicijat u franjevaca trećoredaca glagoljaša prošao je od 2001. do 2002. godine u Krku gdje je položio i prve privremene zavjete 8. rujna 2002. godine. Od 2002. do 2007. godine studirao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. U akademskoj 2003./2004. godini pohađao sam kolegije Katedre za staroslavenski jezik i hrvatsko glagoljaštvo Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Za đakona je zaređen u zagrebačkoj prvostolnici 1. prosinca 2007., a đakonsku je pastoralnu godinu vršio u župi Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Zadru. U navedenoj je prvostolnici zaređen i za svećenika 21. lipnja 2008., te od svojih poglavara imenovan župnim vikarom u istoj župi.
U kolovozu 2011. imenovan je tajnikom Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša i premješten u samostan na Ksaveru u Zagrebu. Po ostavkama tadašnjega gvardijana, ekonoma i odgojitelja bogoslova, postavljen je za samostanskoga ekonoma te pomoćnika odgojitelja bogoslova. Od 2011. godine imenovan je duhovnikom Hrvatskoga katoličkoga liječničkoga društva – sekcije farmaceuta u Zagrebu.
Odlukom Provincijske uprave u studenome 2011. upisao je Poslijediplomski doktorski studij medievistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu jer je 1. prosinca 2011. postao znanstveni novak Staroslavenskoga instituta u Zagrebu. Od ove godine predavat će na Katoličkom sveučilištu u Zagrebu.
Kao duhovni pomoćnik dodijeljen je našoj župi budući da je odlučio postati dijelom prezbiterija Varaždinske biskupije. Pratimo njegovo svećeništvo, njegovo pastoralno zalaganje molitvom kako bi svoj život što više suobličio Kristovoj slici.