RASPORED SV. MISA:
• Utorak - Subota 7.30 i 18.00 sati
Svaki prvi petak u mjesecu
• Euharistijsko klanjanje od 18:30 do 21:00

14. srpnja 2018. - 15. NEDJELJA KROZ GODINU

• 7.00: + Katica Havaić
• 9.30: ŽUPNA
• 11.00: Proštenje - sv. Margareta u Sigecu

15. srpnja 2019. Ponedjeljak sv. Bonaventura

• 19.00: Na čast Krvi Kristove

16. srpnja 2019. - Utorak BDM od brda, Karmela

• 19.00: + Marija; Antun Zember

17. srpnja 2019. - Srijeda - Nadan, Rufina, Branimir

• 19.00: + Kovaček Dragica i Franjo
+ Biserka Grabarić
+ Čl. Ob. Markić, Grgić, Zorić, Galić, Miloš
+ Elizabeta Petković
+ Marija Forstner
+ Marija, Slavko; Dragutin Denačić
+ Jelka i Stjepan Denačić
+ Čl. Ob. Tušek; Kata i Stjepan
+ s. Karmen Bendeković
- na nakanu za sina i kćer
- zahvala za sve primljene milosti
- na nakanu
- za zdravlje i blagoslov Barbare
- na jednu nakanu

18. srpnja 2019. - Četvrtak - Frederik, Bruno

• 19.00: + Josip Zrinski

19. srpnja 2019. - Petak - Zlata, Zlatko

• 19.00: + Nada Lilek

20. srpnja 2019. - Subota - sv. Ilija Prorok

• 19:00

21 srpnja 2019. - 16. NEDJELJA KROZ GODINU

• 7.00: + Dragutin Kasalo
• 8.30: Apatija
• 10:00 ŽUPNA

 

 

 

 

Trenutno aktivnih Gostiju: 76 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Biskup Josip Mrzljak proglašen počasnim građaninom Ludbrega
Nedjelja, 20 Ožujak 2016 19:22

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Ludbrega, održanoj u subotu 19. ožujka u povodu Dana grada, varaždinskom biskupu mons. Josipu Mrzljaku uručeno je javno gradsko priznanje kojim je proglašen počasnim građaninom grada Ludbrega.
Gradsko vijeće 1999. godine proglasilo je nadnevak 19. ožujka za Dan Grada Ludbrega, budući da je papinskom bulom Leona X. od 19. ožujka 1513. godine Ludbreg proglašen prošteništem Predragocjene Krvi Kristove koje ga je od tada učinilo posebno glasovitim.

Biskupu Mrzljaku priznanje je uručeno za njegov izuzetan doprinos afirmaciji ludbreškog svetišta, kako u Hrvatskoj, tako i inozemstvu. Bio je na čelu organizacije proslave 600. obljetnice čuda Presvete Krvi Kristove koja se sastojala od niza važnih događanja, zaslužan je za izgradnju Pastoralnog centra Varaždinske biskupije u Ludbregu, te se rado odaziva predvođenju crkvenih slavlja u svetištu kojeg na različite načine promiče u javnosti. Počasnim građaninom proglašen je zbog predanog višegodišnjeg javnog djelovanja, koje je bilo usmjereno i na promicanje ugleda, značaja i položaja Ludbrega u zemlji i svijetu.

Na svečanoj sjednici okupljenima su se obratili gradonačelnik Dubravko Bilić, predsjednica Gradskog vijeća Renata Potočnik, potpredsjednik Hrvatskog sabora prof. Robert Podolnjak i izaslanica varaždinskog župana Božica Makar, dok je u ime nagrađenih na dodjeli javnih priznanja zahvalio biskup Mrzljak. Tom je prigodom biskup napomenuo kako u današnje vrijeme stalno slušamo o raznim neizvjesnostima, no na ovoj svečanosti čuli smo i pregršt dobrih stvari. U ovome kraju otvaraju se radna mjesta, omogućuje se ljudima da rade, nagradili ste i župni Caritas koji obavlja humanitarnu djelatnost, a raduju nas i ovi mladi koji su svjesni koliko je važno pomagati drugima, jer od malena su naučeni biti tu za druge. To je doista nešto što čovjeku daje snage i poticaj da se ne bojimo budućnosti i onoga što će biti sutra. U ime svih zahvaljujem na nagradi i iskazanoj zahvalnosti, ali i uvjerenju da smo učinili nešto dobro, poručio je varaždinski biskup.

Među ostalim dobitnicima priznanja nalazi se i Caritas župe Ludbreg koji je nagrađen plaketom Grada Ludbrega za 25-godišnji uspješni rad i humanitarno djelovanje u pomaganju potrebitima u Ludbregu i široj zajednici. U djelovanje župnog Caritasa od 1991. godine uključeno je 30-tak djelatnika koji volonterski rade na prikupljanju raznih oblika pomoći i podjeli prikupljenih dobara potrebitima. Svečanoj sjednici nazočili su i čuvar svetišta i ludbreški župnik mons. Josip Đurkan te župni vikar vlč. Silvio Košćak.