Trenutno aktivnih Gostiju: 565 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Završetak Devetnice srcu Isusovu
Četvrtak, 09 Lipanj 2016 22:20

Okupljeni oko Stola Gospodnjega i ovaj smo prvi petak proslavili pjesmom i molitvom našeg Gospodina. Srce koje smo slavili, željeći obnoviti trenutke kada su iz Njega potekle spasonosne kapi predragocjene Krvi koja nas je oprala od grijeha i darovala nam vječni život. Svojom molitvom i pjesmom željeli smo dati zadovoljštinu Bogu za grijehe, a jednako tako darovati Mu ono nama najdragocjenije što imamo - srce, koje je gorjelo samo za Njega - u spomen na svu onu snagu koju je imao i istrošio – za nas.

Kao ovogodišnji završetak velike Devetnice spasa za mlade i posvete Srcu Isusovom, vlč. Silvio Koščak, zajedno sa časnim sestrama i mons. Josipom Đurkanom, u župi je ugostio studenskog kapelana patera Arkadiusza Krasicki. Pun poleta, mladenačkog elana, radosti, ljubavi i čeznje pater Arkadiusz najprije je održao duhovnu obnovu za punu crkvu krizmanika, roditelja i kumova. U svojem se propovijedanju osvrnuo na dar Duha Svetoga, te slobodnu izbora, ističući kako smo neprestano 'na nišanu od Đavla.' U tom duhu, potaknuo je prisutne na redovitu sv. ispovijed govoreći:"Ne dopustite da i jednu noć prospavate u teškom grijehu."
Nakon pjesme i predivnih riječi, duboko uronjeni u otajstvo, proslavili smo sv. misu. Puna crkva mladih, ali i onih starijih bila je najbolje svjedočanstvo Božanske ljubavi koja je potekla na Golgoti. U homiliji pater se osvrnuo na važnost, ali i ljepotu čitanja sv. Pisma, pričajući prisutnima svoje svjedočanstvo kako ga je Bog probudio.
Na kraju euharistijskog slavlja kapelan vlč. Silvio Košćak zahvalio se predvoditelju duhovne obnove patru Arkadiuszu Krasickom na svakoj Duhom nadahnutoj riječi i poticaju u življenju kršćanskog života i svjedočenju svoje vjere u svakodnevnom životu. Riječi zahvale uputio je krizmanicima, njihovim roditeljima, kumovima i drugim župljanima koji su svaki prvi petak obnavljali svoju posvetu presvetom srcu Isusovu i molili za sve mlade iz naše župe da budu istinski svjedoci Božje ljubavi u suvremenom društvu. Posebnu zahvalu uputio je zboru mladih Trinitas koji su marljivo uvježbavali pjesme kako bi završno euharistijsko slavlje devetnice spasa za mlade uistinu bilo vrhunac naše ljubavi prema euharistijskom Spasitelju, župniku mons. Josipu Đurkanu za odvažnost i svaku molitvu koja je izrečena iz njegovih usta, da bi se crkva iz mjesec u mjesec sve više punila mladima i časnim sestrama na velikom trudu uloženom u uređenje crkve, ali i ljubavi kojom su to radile.

Video: Duhovna obnova patera Areka u Ludbregu (trajanje - 1:18:25)