Trenutno aktivnih Gostiju: 273 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Prva Sveta Pričest
Subota, 03 Lipanj 2017 11:06

psp mala

U nedjelju 21. svibnja svečano smo proslavili prvu pričest u našoj župi. 63 prvopričesnika s radošću su prilazili, u pratnji roditelja, stolu Gospodnjem primajući u svoje srce Tijelo Kristovo. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je župnik mons. Josip Đurkan. Pročitajte kako su taj veliki i dugo očekivani dan doživjeli ovogodišnji prvopričesnici!

***

U subotu sam se prvi put ispovijedila. Osjećala sam se sretno jer sam imala čistu dušu i srce. Bog mi je oprostio moje male grijehe. S nestrpljenjem sam čekala nedjelju i trenutak kada ću prvi puta primiti Tijelo i Krv Kristovu u hostiji. Okupili smo se pred crkvom. Svi smo bili obučeni u jednake bijele haljine koje smo dobili u crkvi, a oko vrata smo imali male križiće. Ja sam na glavi imala bijeli vjenčić. Krenuli smo na Svetište Predragocijene Krvi Kristove.

Uz molitvu, pjesme, recitacije i lijepe riječi svećenika došao je trenutak pričesti. Kada mi je svećenik dao hostiju srce mi je lupalo od sreće i veselja. Taj trenutak ću uvijek pamtiti. Osjećala sam veliku zahvalnost prema časnoj sestri Mihaeli, koja me podučavala i naučila ljubiti Boga, Isusa, Majku Mariju i sve svece. Kod kuće smo proslavili moj veliki dan. Stol je bio ukrašen sveijećem, a u sredini stola gorjela je svijeća s moga krštenja. Dobila sam lijepe poklone. Najljepša je bila krunica s mojim imenom i knjiga uspomena na Prvu svetu Pričest. Družili smo se cijelo poslijepodne i lijepo zabavili. Sada mogu svake nedjelje ići na pričest i primiti Isusa kojeg jako volim.

Simon Gojko, 3.A.

***

U subotu sam prvi puta bio na svetoj ispovijedi. Imao sam malu tremu, ali kad sam se ispovijedio shvatio sam da to i nije bilo tako strašno. Izmolio sam pokoru klečeći pred oltarom. Svi moji grijesi bili su oprošteni. Napokon je došao taj veliki dan moja prva sveta Pričest. Na taj dan primi9o sam prvi puta Tijelo Kristovo. Isusa sam primio u maloj bijeloj hostiji. Isusu sam obećao da ću se čuvati grijeha i da ću redovito ići na vjeronauk.

Filip Crnković, 3. A.

***

Osjećao sam se dobro. Sad svake večeri idem na krunicu i večernju misu. Na večernju misu idem kako bi se mogao pričestiti i pomoći župniku. Zbog toga sam jako sretan.

Martin Vađunec, 3. D.

***

Dan prije svete pričesti imala sam ispovijed. Na njoj sam se provela lijepo. Malo sam imala tremu da nešto ne pogriješim, ali bilo je sve dobro. Lijepo sam se ispovijedila i bilo mi je super. Na pričesti mi je bilo lijepo. Primila sam Isusa u hostiji. Jako mi je bio lijep taj događaj dok sam išla po hostiju. Idem svaki dan na krunicu i na misu. Na krunicuzato jer moram, a i lijepo je. Na misu zbog hostije i zato jer me to usrećuje.

Barbara Vađunec, 3. D.

***

Prošle subote svi prvopričesnici ispovijedili su se prvi puta u životu kako bi u nedjelju mogli primiti sakrament Prve Svete Pričesti. Svi smo bili jako uzbuđeni. Jedva smo čekali probati hostiju. Ujutro je sestrična došla k meni da mi složi frizuru. Kada mi je napravila frizuru, obukla sam se u bijelu haljinu. Krenuli smo do crkve, tamo smo se složili u povorku i išli do svetišta. Tamo smo pjevali. To je bio najljepši dan.

Mia Macan, 3. A.

***

Kroz cijelu školsku godinu, pričali smo i pripremali za prvu svetu pričest. Za mene je to bio jako važan dan. Koliko se približavao dan, toliko sam ja bio bolje uzbuđen. U sakramentu svete ispovijedi riješio sam se kamena sa srca. Tako sam se osjećao kada sam izašao iz ispovijedaonice. Bijela haljina bila mi je lijepa, ali mi je i dobro stajala. Svi smo izgledali super. Cure su bile jako slatke. Razmišljao sam o tome kako ću se osjećati kada primim Isusa u svoje srce? Pitao sam mamu. Rekla mi je da ću ja to njoj reći poslije mise. Neopisivi osjećaj! Jako sam sretan jer je Isus sada uvijek i svugdje uz mene i nosim ga u srcu koje ću se truditi da uvijek bude čisto.

Matija Bačani, 3. D.

***

Veselila sam se tom danu prve svete ispovijedi što sam iskreno rekla sve svoje grijehe. Veselila sam se i danu prve Svete Pričesti kada sam bez grijeha prvi put primila Isusa.

Ema Gajšek, 3. C.

***

Kad sam ušla u Crkvu sjela sam pokraj djevojčica iz mojega razreda. Dobila sam tremu. Došao je red na mene. Ušla sam u ispovijedaonicu i iskreno rekla svećeniku svoje grijehe. Kad sam izašla prisjetila sam se pokore koju mi je svećenik dao i kleknula pred glavni oltar i skrušeno izmolila pokoru. Nakon što sam izmolila pokoru otišla sam u sakristiju i dobila lančić na kojem je bio križić, e tek sam onda bila spremna za taj Veliki dan. Svanulo je jutro i počele su pripreme. U 9:00 satiu procesiji smo išli do svetišta. Pjevali smo vesele pjesme. Ja sam bila među najvišima pa sam skoro zadnja došla na red da primim Isusovo tijelo. Primila sam te! Primila sam te u svoje malo srdašce koje tek sada je bijelo kao ljiljan u bijelom polju, kao snježna pahulja u velikom roju!

Lara Kolak, 3. D.

***

Subota je. Konačno je došao taj dan. Moja prva sveta ispovijed. Kada sam se ujutro probudio brzo sam se spremio i otišao u crkvu. Na putu do crkve sreo sam svoje prijatelje iz razreda, te smo svi zajedno krenuli na ispovijed. Svi smo bili uzbuđeni. Đošao sam u crkvu. Sjeo sam kraj Martina i Barbare. Ispovijedio nas je župnik. Najljepše mi je bilo kada sam ispovijedio svoje grijehe i kada sam dobio lančić. Svi smo zajedno krenuli kući.

Luka Magić, 3. D.

***

U subotu ujutro sam se brzo probudila i jedva sam čekala da dođem u crkvu. Bila je gužva, ali sam došla na red. Pozdravila sam svećenika i rekla sam mu sve svoje grijehe. Izmolila sam pokoru koju mi je svećenik dao. Sutra dan sam se rano probudila jer sam išla frizerki. Čekali smo u povorci. Kad smo došli sjeli smo na svoja mjesta. Počela jemisa. Svi smo lijepo i pobožno molili. Bili smo jako uzbuđeni. Kad smo bili u koloni za pričest noge su mi se tresle od uzbuđenja i jedva sam čekala da prvi put primim Isusa u hostiji. Poslije smo otišli na svečani ručak. Sjedila sam na čelu stola i prije jela sam se zahvalila i pomolila Bogu.

Melani Rašić, 3.D.